Дніпропетровська торгово-промислова палата – активний «озеленювач» регіональної економіки – на численні звернення суб’єктів господарювання щодо підтримки їх природоохоронної діяльності запустила чергову серію спеціалізованих практичних екосемінарів.

images/news/Ekologichnij menedzhment_1.JPG

 

Вони спрямовані на підвищення професійного рівня фахівців-екологів, ознайомлення їх зі змінами у законодавстві та дозвільній системі, методиками управління екоаспектами на підприємстві, встановлення порядку внутрішньої діяльності профільних спеціалістів тощо. Ділитися цими тонкощами протягом навчання будуть кваліфіковані лектори – представники державних органів, проектних організацій з питань охорони навколишнього середовища та природокористування, науковці й екологи-практики.

Перший семінар – «Актуальні питання поводження з відходами на підприємстві» зібрав керівників і співробітників екологічних служб ТОВ «Дніпрокомунтранс», ПАТ «Інтерпайп» Новомосковський трубний завод», ТОВ «Хайдельберг Граніт Україна», ПрАТ «Оріль-Лідер», ТОВ «Полстар», ПАТ «Дніпровський меткомбінат» та інших компаній.

В.о. начальника відділу екологічної безпеки департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської облдержадміністрації Аліна Гарасимюк, технічний директор Українського наукового інституту технічної екології Ліна Плющакова, керівник відділу техногенної екологічної безпеки і комунальної гігієни ПАТ «Дніпронафтопродукт» Євген Власов розповіли про нові принципи державної політики у сфері поводження з відходами; необхідну документацію – звіти, реєстрові карти, регламенти, паспорти; адаптацію національного екологічного законодавства до вимог Євросоюзу; алгоритм дій під час перевірки на підприємстві.

Йшлося й про актуальну сьогодні електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами. Отримати необхідну інформацію та подати електронну декларацію про відходи в режимі он-лайн тепер можна сайті Міністерства екології та природних ресурсів України http://menr.in.ua. Слухачі мали можливість протестувати роботу ресурсу, ознайомитись з правилами заповнення документів.

Здобуті знання допоможуть скоординувати діяльність відповідних служб на підприємстві, тим самим покращити їх діяльність. Екологічні практикуми Дніпропетровської ТПП триватимуть і далі, найближчий під назвою «Законодавче регулювання та державний контроль раціонального використання земельних та водних ресурсів. Практичні аспекти» запланований на вересень. Приєднуйтесь!

 

images/news/Ekologichnij menedzhment_2.JPG

images/news/Ekologichnij menedzhment_3.JPG

Прес-служба ДТПП

 

На знімках: початок серії спеціалізованих практичних екосемінарів у регіональній торгово-промисловій палаті


Джерело: Дніпропетровська торгово-промислова палата